Obesvarade brev med mera

Emellanåt blir jag så störd eller retad av något jag läser, att jag skickar iväg ett brev. Det tycks som om DN med flera blaskor har en papperskorg för sådana inlägg som kritiserar tidningens egna skribenter. Det är främst sådant material jag har lagt in här.

Kris för ungdomslitteraturen? Jag klagar på det förvirrade pratet i en så kallad massgrav, dvs en artikel där ett stort antal böcker behandlas.

Klasshat till doms över barnlitteratur. Jag har störts av en förvirrad och osaklig recension av fyra ungdomsböcker, av vilka jag är bäst bekant med Malins kung Gurra.

Brev till en redaktör för KRUT = KRitisk tidskrift för UTbildning, en tidskrift som strävar mot(!) en bättre skola.

Öppet brev i litteraturkritikerfrågan. Ett Svenskt Critiskt Svin som recenserar böcker han inte har läst, det retar mig.

Efter Augustpriset. Ett inlägg som visserligen inte togs in av tidningen men som faktiskt besvarades av skribenten.

Kritik av kritik. Inlägg i en debatt i tidskriften Opsis Kalopsis.

Brev till en recensent. Via sina så kallade bokrecensioner ger tidskriften Skolvärlden mig ibland en åthutning, eftersom jag inte är tillräckligt aktningsfull gentemot dagens skolsystem. Tyvärr lägger redaktörerna uppdraget i händerna på skribenter som inte vill eller klarar att se vad böckerna egentligen handlar om.

Bottennapp. En skribent redovisar DN-synen på ungdomskultur.

Ytterligare ett bottennapp. Ett brev, som till skillnad från så många andra, besvarades. Läs den vackra kulturdebatten här!

Ulla Lundqvists recension sätter rekord i ohederlighet. Kommentar till recensionen av Nu heter jag Nirak.

   Upp till författarpresentationen