Blod, Svett och Dårar

BSD står alltså för "Blod, Svett och Dårar - sällskapet för medeltida europeisk kampkonst". Det är ett sällskap för att återuppliva den europeiska fäktkonsten från medeltiden och den tidiga renässansen. Detta är baserat på de historiska instruktionsböcker som finns bevarade. Se även ingångssidan för en kort intro om vad BSD är.

Vill man kontakta BSD är det lämpligaste att skicka e-post till duell snabela vildsvinet punkt se

För den som är intresserad av att träna med oss finns en sida med träningstider, träningslokaler, pris, vad vi gör, varför man gör det och annat. För nya medlemmar finns även en lista med utrustningstips.

Då och då håller BSD uppvisningar på museer och liknande. Berättelser och bilder från uppvisningar finns förstås också på webben.

För medlemmar kan följande vara av intresse: Hur man betalar medlemsavgiften, nyheter (inställda träningar m.m.), nidnamn på trogna medlemmar, samt en mailinglista där det kommer utskick om inställda träningar m.m.

För de medlemmar som hellre tillbringar sin tid på Internet än lär sig något (dvs tränar) finns nu även ett diskussionsforum för likasinnade (cyber)fäktare i Sverige. Fritt fram för pajkastning, på med asbestunderkläderna bara.

Nu finns även en presentation av instruktörerna tillgänglig. Helt objektiv, förstås.

På den mindre seriösa fronten hittar vi: BSDs propagandaministerium har även producerat en reklamfilm för BSD (1344k) (Per Åke och Neil sparrar lite). Notera hånskrattet i slutet av filmen. Det finns också reklamslogans. Vilken är bäst? Minst seriöst av allt är nog utkasten till reklamtröjor.

Vill man framföra synpunkter på innehållet eller komma med förslag på annat som bör vara med går det bra att maila till Jonas, men det är sällan någon som faktiskt gör det (tre personer, hittills).