Interna nyheter

Ny hemsida. Från och med nu är det en ny hemsideadress som gäller. Där finns ännu inte allt som finns här, men det som anses viktigt finns där. Adressen är www.vildsvinet.se. Kolla där framöver (istället för här).

Gammalt, kolla hellre på adressen ovan

Torsdagsträningarna börjar. Torsdag 31 augusti är det inte träning, men sen börjar träningarna även på torsdagar. Warfvinges väg, 19.00.

Träningsläger och utomordentliga svärd. 30 september är det träningsläger i Uppsala. Dels är det träning på förmiddagen (och de har duktiga och trevliga instruktörer), dels blir det föredrag med Sveriges främste svärdssmed, Peter Jonsson. Sen blir det show av Albionsvärd (Peter designar ju dem) och testhuggning. Begränsat antal platser, så den som är intresserad ser till att anmäla sig i tid.

Nuvarande träningstider. Då flera inte tycker att informationen nedan är tydlig nog, sammanfattas här vad som gäller nu: onsdagar, 19.00 på Sveavägen. Onsdagarna kommer leva kvar till slutet av oktober. Tanken är att torsdagarna ska komma igång snart, men det är sommarstängt nu (börjar tidigast v. 36).

Sommarstängda torsdagar. Vecka 27 till 35 är torsdagslokalen sommarstängd (torsdag 6 juli till 17 augusti). Eventuellt kör vi utomhus samma tid, det är inte bestämt ännu. Onsdagsträningarna tuffar på som vanligt tills vidare.

Byte av träningstid! Från och med torsdag 29 juni är det torsdagar som är träningsdag. Tiden som gäller är 19.00, platsen är Warfvinges väg 19 (tunnelbana till Stadshagen). Kom i tid, för dörren är låst och långt från träningsrummet, så det hörs inte när man knackar. Positiva skillnader är att lokalen är billigare (gratis) och har högt i tak. Tills vidare kommer förmodligen onsdagarna också vara kvar, men det är viktigt att det kommer mycket folk på torsdagarna, annars blir vi av med lokalen igen, och det är ju synd när den är gratis.

Utomhussäsong. Från och med nu finns det alltid risk att vi går ut när det är träning. Det är bra takhöjd, konstiga ljusförhållanden och inte speciellt platt. Andra fördelar finns också. Kommer man då för sent (vilket ju är vanligt) hittar man oss någonstans i Vanadisparken (precis runt hörnet från Svea kampkonstcenter).

Jonas tillbaka. Jonas är tillbaka i Sverige, medan Olof istället flyttar utomlands. Själv ser jag det som ett bra byte för klubben, men så är jag ju part i målet. Eventuellt kommer detta leda till lite mer aktivitet på webbsidan.

Inga torsdagsträningar. På grund av bristande uppslutning på både onsdagar och torsdagar läggs torsdagsträningarna ner tills vidare. Förhoppningen är att samtliga då dyker upp på samma dag och det blir lite trängre i lokalen. Eventuellt kommer tiden för onsdagsträninarna förlängas framöver.

Höstscema. Eftersom få har tid att hålla träningar i höst kommer vi inte att ha några träningar på lördagar från och med oktober. Onsdagar fortsätter som vanligt.

Fler länkar. Todd har nu bett om, och fått, en mycket exklusiv placering på denna pärla bland hemsidor. Todds sabelhörna heter den.

Dags att betala. Nu när det är nytt halvår är det dags att betala igen. Vi har alldeles för lite pengar för tillfället. Glöm inte att uppge både för- och efternamn när ni betalar. Lämpligt sätt är att sätta in pengar på postgiro 271269-3, föreningsnamnet är "Europeiska kampkonstsällskapet". Lämpligt belopp är 1000 kr per person och kalenderhalvår.

Nya filmklipp. Vi tog ett par nya filmklipp idag. De kommer förmodligen försvinna igen snart, så njut medan ni kan. Ett nytt blåmärke har också dykt upp.

Tips. På förfrågan har nu en lista med utrustningstips påbörjats. Dock än så länge väldigt preliminär och ofärdig. En bild av nypmärken (Jonas nöp Neil) har också tillkommit i blåmärkesarkivet.

Ny text. Om ljus. Känner man sig manad, har något att säga och kan skriva begripligt är det förresten fritt fram att skicka in eget material.

Torsdagar på Kungsholmen. Framöver kommer torsdagsträningar ske på Warfvinges väg 19. Start 19.00. Just här är det viktigt att komma i tid, eftersom det är svårt att bli insläppt genom alla märkliga lås m.m. annars. karta. Träningen är främst tänkt för de som brukar dyka upp på torsdagarna eller folk som betraktar sig som "fortsättare".

Nasare. Björn (han i Uppsala) är ARMA Sveriges officiella nasare. Här kan man se bilder och pris på en del han har: prislistan. Han kan även ta in masker om man ber honom.

Vi är så hårda (igen). Under lördagen övade vi strid många mot många (storleksordningen 5 mot 3), med diverse olika vapen. Ärkeförrädaren Hans klippte då understecknad med en pålyxa, så att bo-staven den var gjord av gick av. Jonas armbåge är alltså hårdare än tramsiga trästavar i vit-ek. (Tidigare knäcktes ett stålsvärd över min brors underarm.) Det ger lite perspektiv på shaolinuppvisningar och dylikt, även om de brukar se mer oberörda ut (på mig gjorde det tämligen ont och armbågen är nu ett antal storlekar större än normalt och har en rolig färg).

Forumet, skriv dit Stockholm. Ni som har registrerat er på forumet, skriv dit "Stockholm" under "Från", så kommer ni åt den Stockholmsspecifika informationen också.

Informationskanaler. Utöver denna hemsida finns det två andra informationskanaler för information av typen "träningen är inställd" eller "det händer något kul på plats X dag Y". Det ena är BSDs mailinglista, det andra är ett diskussionsforum (i Stockholmsgruppen). Dock måste man ha betalat medlemsavgiften för att få läsa den, verkar det som. Fördelarna med dessa kanaler är att även andra än Jonas kan posta där.

Hårdare än stål? De klena rapirerna från K&K Arts går ju av när vi sparrar med dem (för att inte tala om teatersvärd...). Teorin var tidigare att detta beror på att BSDs medlemmar är hårdare än stål. Nu har dock Neil försökt visa på motsatsen. Sätter man en stöt rätt så blir det sprickor i revbenen även på Per Åke, utan att svärdet går av. Det ni.

Mailinglista. Detta är inte en nyhet, men jag lägger upp det ändå... Den som vill bli meddelad om när träningar ställs in eller när Neil beställer svärd åt folk o.dyl. kan ansluta sig till BSDs mailinglista. Än så länge är det en liten exklusiv skara som gjort det.

Postgironummer. Vi ser gärna att folk ger oss pengar. Lämpligt sätt är att sätta in pengar på postgiro 271269-3, föreningsnamnet är "Europeiska kampkonstsällskapet". Lämpligt belopp är 1000 kr per person och kalenderhalvår (eftersom det är medlemsavgiften). Skriver man sitt namn i meddelandefältet vet Neil vem det var som betalade också, vilket är bra så man slipper betala en gång till. Det går också bra att betala kontant (se nedan).

Vill man framföra synpunkter på innehållet eller komma med förslag på annat som bör vara med går det bra att maila till Jonas, men det är sällan någon som faktiskt gör det (tre personer, hittills).