Alpha Panic

Hem
Nyheter
Demo
Dokumentation
Kontakt
Intern
 
Välkomna till Alpha Panics projekt hemsida.

Syftet med projektet är att ta fram en fungerande spel för tangentbordsträning. Det ska vara ett kul och nytt sätt för folk att lära sig skriva på ett bättre/effektivare sätt än de gör idag.

Majoriteten av befolkningen i Sverige kommer dagligen i kontakt med datorer, i sitt arbete och/eller på fritiden. Vare sig man skriver en rapport i skolan, bokslutsredovisning för jobbet eller e-post till en kompis är tangentbordskrivning med i bilden.

Forskning kring ämnet effektiv tangentbordskrivning har kommit fram till en fingersättning som underlättar ett effektivt och korrekt skrivande, och flera pedagoger har skapat olika typer av metodik för att lära sig denna fingersättning; så var ligger problemet? Problemet är enkelt: Det är tråkigt att genomgå traditionell tangentbordsträning. Dagens ungdomar har vant sig vid högt tempo, häftiga spel, snygg grafik och upplevelser vid datorn. Det är lättare att motivera skolbarn att träna en nödvändig färdighet om det är inbakat i ett kul spel.

En lösning till problemet är att skapa ett kul 3D-spel med implicit tangentbordsträning som lär spelaren ett korrekt sätt att skriva på tangentbord.

 


Uppdaterad: 2002-04-15 av alpha