Nada

Numero 28

fredag 29 augusti 1997, årgång 27

Veckoblad om forskning, undervisning och administration m.m.
NADA - Institutionen för numerisk analys och datalogi, KTH


Kalendarium

Aktuellt kalendarium (inte kalendariet som hör specifikt till denna Numeroutgåva).

Nada byter Unixmiljö imorgon lördag!

Som framgått av utskick i Nadas postfack kommer Unixmiljön att ändras imorgon lördag (30 aug.) så att alla Solaris 2-användare får den nya grafiska miljön - CDE (Common Desktop Environment). Utskicket finns att läsa i webben: http://www.nada.kth.se/datorer/unix/cde/bytet.html

Tillägg: Det nya Unixintroduktionshäftet som omnämns i utskicket finns även i webben, se separat notis.

Nadas systemgrupp via Peter

Gratulationer

Vi gratulerar Gustavo Drets och Rosario Curbelo från Universitetet i Uruguay.De har på ett förtjänstfullt sätt försvarat sina Mastersavhandlingar i förra veckan. Gustavo har haft Hans Liljenström och Roberto Oliveira som handledare. Titeln är "Fingerprint sub-classification and Singular Point detection using Neural Networks." Hans satt också i betygsnämnden då Rosario försvarade sitt arbete med titeln "Noisy Fingerprint Identification by Artificial Neural Networks". Både Gustavo och Rosario har vistats ett flertal gånger på Nada inom vårt samarbete med CeCal.

Ingrid

Introduktion till Unixanvändning på Nada

Genom ett förtjänstfullt arbete av f-teknologen Mårten Svantesson - ett stort tack! - finns nu ett nytt Unixintroduktionshäfte som kommer att användas på inledande kurser. Häftets titel är alltså "Introduktion till Unixanvändning på Nada" och det finns också tillgängligt i webben: h- ttp://www.nada.kth.se/datorer/unix/intro/html/ (länk finns på datoranvändarsidan under rubriken Systemhäften).

Peter Sv.

CVAP flyttar

CVAP och CAS flyttar den 15 september till Lilljanshuset, Fiskartorpsvägen 15. De får då nya telefonnummer enligt (till pappersversionen) bifogad telefonlista. Nada kommer därmed inte att ha någon verksamhet kvar på Drottning Kristinas väg 47.

Ingrid

Presentation av KTH

Om ni behöver presentera KTH så finns det OH-bilder framtagna av informationsenheten. Presentationen finns både på svenska och engelska. Kontakta mig om ni behöver låna pärmarna. Jag har även en video som innehåller ett bildspel om KTH.

Peter Carlsson (7851)

Gymnasieelever vill göra projekt här

På Norra Latin finns en speciell forskningsinriktning av det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet. Tanken är att de ska få kontakt med naturvetenskaplig/teknisk forskning under gymnasietiden. Inriktningen leds av en av mina studiekamrater från Teknis. Eleverna där ska göra ett projekt som ligger över en hel termin men som innebär 2-3 veckors arbete per elev. Eleverna arbetar i grupper om högst fem. Själva arbetet kan de till stor del göra i skolan, och de har vissa timmar i veckan avsatta för det men kan antagligen arbeta utanför den tiden också. Jag tror att det är duktiga elever. De kan programmera i C++ (några i Java) och köra PC. Har du någon uppgift som skulle lämpa sig för ett par gymnasieelever att göra nu i höst eller i vår? Kontakta då mig eller Agneta Avasjö, 6740202, agav@nol.edu.stockholm.se

Kerstin Frenckner

I korthet

Kurs: Automata and Hybrid Systems. Uppsala universitet. Professor Boris Trakhtenbrot. Numeropärmen 97.093


^ Upp till Numeros hemsida.


Sidansvarig: <numero@nada.kth.se>
Senast ändrad 28 augusti 1997
Tekniskt stöd: <webmaster@nada.kth.se>