2d1482 serverh05

Resultat av kursutvärdering


  Det är tack vare dina svar och kommentarer som kursen kan förbättras!!!


  Övergripande

 1. Upplever du kursen som lätt eller svår?

  1. 0% (0 st) Mycket lätt
  2. 44% (4 st) Lätt
  3. 33% (3 st) Medel
  4. 22% (2 st) Ganska svår
  5. 0% (0 st) Mycket svår

  Ev kommentar (gärna konstruktiv):

  Det svåra berodde egentligen mest på att det var svårt att veta var man skulle läsa på de saker man behövde kunna för att göra grejerna
  ---
  Labbarna var rätt lätta att göra. Dock så blev projektet lite väl svårt med tanke på att det inte tillhanda hölls vettig miljö (apache). Orion är långt ifrån klart i det utförande som vi fick den.
  ---
  Föreläsningarna och ämnena är inte särskilt svåra (enl mig) men upplägget på labbarna i form av ren problmelösning dvs ta dig till punkt B är man lite ovan vid. Dock väldigt bra och roliga sådana labbar.


 2. Tycker du att kursen är meningsfull?

  1. 22% (2 st) Ja, mycket
  2. 56% (5 st) Ja
  3. 0% (0 st) Neutral
  4. 11% (1 st) Inte särskilt
  5. 11% (1 st) Nej

  Ev kommentar (gärna konstruktiv):

  java, jsp och sånt där är något som kth använder alldelles för mycket. Läste internet programmeringen förut och den var också jsp-baserad då så jag valde denna i hopp om att faktiskt få en php-kurs. Hoppas ni kanske lär er och sätter upp en sådan kurs eftersom inga vettiga webbhotell idag stödjer jsp etc. Tycker det är trist med ytterliggare en sådan total verklighetsbefriad kurs. Nivån ligger för folk som ska jobba på företag som jobbar med avancerade webbapplikationer. Detta kommer de flesta inte göra utan jobba mer med seperata småföretagssidor, vilka inte kommer ha tillgång till jsp etc. Allmänt kan man säga att en av kurserna ska plockas bort och sen flyttas ut till haninge kanske, där nivån och kvaliten överensstämmer med denna kurs.
  ---
  Man kanske dock på förhand ska klargöra hur mycket kursen faktiskt handlar om J2EE.
  ---
  Gärna lite mer info om vilka företag och vilken typ av applikationer som använder sig av jsp och hur dom använder jsp i applikationerna :)


  Föreläsningar

 3. Hur lyckades föreläsaren förmedla ämnet?

  1. 0% (0 st) Mycket bra
  2. 56% (5 st) Bra
  3. 22% (2 st) Acceptabelt
  4. 22% (2 st) Mindre bra
  5. 0% (0 st) Dåligt
  6. 0% (0 st) Jag deltog ej

  Ev kommentar (gärna konstruktiv):

  Det kändes som man behövde mer förkunskaper än vad som stod i studiehandboken. HTML bla.
  ---
  Sten kan haka upp sig och upprepa sig om och om igen. Sen tycker jag man kunde gått in djupare på varje föreläsning. Förklara mer vad som händer, föreläsningarna var ganska ytliga och "lätta".
  ---
  Lite väl hafsigt med inställda lektioner som man blev meddelad när man dök upp på föreläsningen etc.
  ---
  Det var bra. Mycket praktiska "handledningar" som var viktiga inför labbarna.


  Laborationer

 4. Hur var laborationerna innehållsmässigt?

  1. 11% (1 st) Mycket bra
  2. 67% (6 st) Bra
  3. 0% (0 st) Acceptabla
  4. 22% (2 st) Mindre bra
  5. 0% (0 st) Dåliga

  Ev kommentar (gärna konstruktiv):

  Att sitta i orion och hålla på och pillra blev mer ett arbete i att förstå en server som inte direkt är gjord för att används till något verkligt projekt på nätet. Byta till antingen någon Microsoft server eller apache?
  ---
  Som jag sagt tidigare så var labbarna svåra. Det handlar om att både ta till sig mycket kunskap och gallra i den men det känns väldigt likt en riktig situation där man vill lösa något problem och det tyckte jag var riktigt bra.


  Övrigt

 5. Ytterligare kommentarer om kursen:

  Intressant och givande kurs, men det finns rum för vissa förbättringar. Det borde anges bättre var man kan läsa på det man behöver veta på egen hand, om man inte fattade allt på föreläsningen. En bok med läsanvisningar eller weblänkar vore bra. Gå gärna in mer på hur orion fungerar bakom kulisserna!
  ---
  Kommer se fint ut på pappret och så länge man inte stöter på någon som läst samma kurs så kan man nog få det att se ut som man kan något av värde.
  ---
  Det enda är väl just att jag gärna skulle se mer information om alternativ till J2EE som ju absolut inte är enda sättet att arbeta med den här typen av programmering.


stene@nada.kth.se

Denna sammanställning har genererats med ACE.