KTH

Skolan för datavetenskap och kommunikation

   
   

  arrow rigth
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

   

Nyheter

7 november
Eftersom det inte är så mycket undervisning denna period kommer jag att skicka ut ett "veckobrev" via e-post i början av varje vecka. Här är denna veckas brev:
- OH-kopior från dagens föreläsning finns på papper i rummet utanför Delfi. Det finns också elektroniskt via fliken "Utdelade papper"
- Skicka ett mail till mig om vad ni vill göra som labb 6&7 om ni inte gjort det. Om ni vill diskutera direkt med mig om dessa labbar, så är ni välkomna tisd 8/11, 15-17, eller fred 11/11, 15-17, på ,itt rum, 1627, plan 6. Labben görs i grupper om en eller två personer.
- VR-kubsbesök är inte bortglömt - jag hör av mig när jag vet hur det blir.
- På fredag kommer hemtenta, delB, att läggas ut.
- Nästa måndag, 14/11, 8-10, är nästa föreläsning (det är tidiga mornar den här perioden...)

27 oktober
Detta gäller för de som har OpenGL-labben kvar:
Ni får kontakta Oscar Täckström <me00_tcr@nada.kth.se> och komma överens om tid för redovisning senast 15 november, som är deadline för redovisning för den här kursomgången. Ni får förstås anpassa er till Oscars tider.
Notera att det bara är fråga om redovisning. Om någon har Maya kvar så gäller samma princip där

16 oktober
Skicka era Maya/OpenGL-bilder till lassekj@nada.kth.se! Det är trevligt om man ser relationerna mellan de tre stadierna i era bilder.
- inscannad handritad skiss
- åtminstone en bild från Maya (gärna modellen också)
- åtminstone en bild från OpenGL
Jag vill ha bilderna senast 25 oktober.

14 oktober
Maya/OpenGL-redovisningstillfället blev delvis tillintetgjort av en felakig systemuppdatering (headerfil som tagits bort). Detta är nu rättat. Ersättningsmöjligheter för havererade tillfället blir fred 14/10, 13-14 (Oscar) och tisd 18/10, 10-11 (Magnus), bägge i Violett sal.

10 oktober
VR-kubsbesöket tisd 11/10, 15-17, måste tyvärr ställas in eftersom trackingutrustningen är trasig och ännu inte kunnat repareras. Vi ska försöka hitta ett nytt tillfälle i period 2.

4 oktober
Det blir ytterligare labbtilfällen enligt: haptik: onsd 12/10, 10-12; OpenGL(Maya): onsd 12/10, 15-17, troligen VR-kubsbesök tisd 11/10, 15-17. Bokningslistor för haptik och OpenGL utlagt.

22 september
Det blir ett extra tillfälle för redovisning av Maya och OpenGL: fred 30/9, kl 8-10, i violett sal

15 september
Föreläsningen idag kommer bara handla om VR, där Kai pratar 2 timmar (han har brukat prata 2 timmar tidigare). Det är inte meningsfullt att prata globala belysningsmodeller under en timme - det var tänkt som en uppföljning av den föreläsning som ursprungligen var planerad till i tisdags.

För de som vill redovisa Mayalabben, men inte blev klara till idag, så gäller labbtillfället onsd 21/9, 10-12, då både Magnus och Oscar finns på plats och kan organisera en redovisningskö.

12 september
Föreläsningen imorgon tisdagen den 13/9, kl 15-17 är inställd. Gustav kommer att prata 6/10 i stället. Beklagar denna sena ändring i schemat. PS: Alla som finns i res ska nu ha tillgång till plan 5 med passerkorten.

7 september
Nils-Eriks Gustafssons föreläsning blir fredagen 7.10 efter att Gustav Taxén vänligen gått med på att flytta sin föreläsning.

2 september
För dig som inte var med på skisslabben, torsdagen den 1 september. Via fliken "labbar" kan du hämta ett dokument som beskriver hur du gör. Sedan vill jag berätta att det blivit en ändring i föreläsningsschemat. Fredrik Winberg ska opereras och hans föreläsning har därför blivit framskjuten till 21 nov. I stället för Fredrik får vi höra Nils-Erik Gustafsson prata om användargränssnitt i tillämpningar 11 oktober.

18 augusti
Här kommer jag att lägga aktuella meddelanden om kursen. Det kan gälla labbar, tentan etc. Om det är något du undrar och inte hittar det på kurssidorna, så prata med mig i samband med föreläsningarna (jag är med på nästan alla föreläsningar) eller skicka e-post till mig, lassekj@nada.kth.se /Lars Kjelldahl

Att köra OpenGL hemifrån
För den som vill testa OpenGL finns ett papper om köra OpenGL hemifrån här.

Att köra Maya hemifrån
Den som vill testa Maya hemma kan ladda ner Maya personal learning edition här

 


 
Sidansvarig: Lars Kjelldahl <lassekj@nada.kth.se>
Uppdaterad: 2005-11-07