Nada

^ Upp till kursens hemsida.

Aktuell information om 2D1375, hösten 2002

2003-01-17: Angående den muntliga redovisningen

Jag har skickat ut mail till alla som jag har fått in rapporter ifrån. Om någon anser sig ha skickat en rapport till mig men inte har fått något mail, tag kontakt med mig snarast.

2002-10-03: Korrigering av "Smärre tryckfel i kurs-PM"

Om kursledaren hade konfigurerat CVS-arkivet rätt hade nedanstående fix inte behövts. Nu behöver man inte längre använda väljaren -R för att köra »cvs export». Ni som kopierar hela arkivet till er hemkatalog för att använda CVS själva kan dock för säkerhets skull ta bort raden

LockDir=/var/tmp
i filen CVSROOT/config (checka ut katalogen CVSROOT, ändra i filen och kör »cvs commit»).

2002-08-30: Smärre tryckfel i kurs-PM

Det visade sig vara problematiskt att köra »cvs export» om man inte har skrivrättigheter till CVS-arkivet. Jag har installerat en patchad variant av cvs som inte har denna begränsning; så de som inte vill använda CVS alls i kursen ska köra följande kommandon för att få ut källkodsfilerna:

module add cvs/1.11p
cvs -R -d /info/primp02/repository export -r primpstart java

Ni som har C-versionen av kursboken ska naturligtvis byta ut »java» mot »c» ovan.

Kurs-PM och kurslitteratur

Kursprogram delas ut på det första (och enda) föreläsningstillfället, onsdagen den 28 augusti 2002 klockan 13:15 i D41.

Enligt uppgift är C-versionen av boken (Andrew W. Appel: Modern Compiler Implementation in C, Cambridge University Press, 1998, ISBN 0-521-58390-X) slut från förlaget. Ni får gärna använda den ändå om ni får tag på den; det borde finnas några äldre D:are som har den.

Appel har listor på tryckfel på sina webbsidor. Där finns också en del färdig kod för programmeringsuppgifterna. Tyvärr finns det några fel i Java-versionen av koden. Den kod som finns i kurskatalogen är korrigerad; se kursprogrammet för mer detaljer.

Några kursrelaterade länkar


Sidansvarig: Lars Engebretsen
Senast ändrad 17 januari 2003.