Nada

Att göra labbar hemma i OOPK VT-97

Då det har visat sig att många gärna sitter hemma och labbar ska vi försöka att understödja detta. Men, vi har inte tid att ge extra hjälp med diverse datorproblem som kan dyka upp, och vi garanterar inte att alla labbar går att göra på din dator hemma. Redovisning av labbar som gjorts hemma sker antingen på de vanliga datorerna eller genom att du tar med dig en bärbar dator. Filer till de olika labbarna kan du hitta nedan. De olika laborationerna ställer olika krav på program. De första två labbarna kräver att STL (Standard Template Library) fungerar. Om du inte får STL att fungera kan du eventuellt använda LEDAs motsvarande klasser istället. De sista labbarna två kräver att du installerar paketet LEDA. Nedan följer lite tips för respektive laboration.

Laboration 1

Jag har nu fätt STL att fungera pä PC. Tidigare fel kan ha orsakats av att något inte är korrekt satt i mina initieringsfiler eller att minnet inte räckte till. När du ska använda STL bör du inkludera de nödvändiga filerna och dessutom skriva att du vill använda namespace std enligt
#include 

using namespace std;
För övrigt borde laboration 1 inte ge några problem. Skulle problem dyka upp så var vänlig och skicka mig ett email (sungam@nada.kth.se). Om du använder Linux fungerar labben utan problem.

Laboration 2

Laboration 2 borde i princip fungera om laboration 1 gör det. Om du kör PC måste du dock tänka på att du måste skapa programmet så att det kan köras med switchar (?), annars kan du ju inte testa mekanismerna.

Laboration 3

För laboration 3 och laboration 4 behöver du programpaketet leda. Källkod finns längre ner. För laboration 3 behöver du också ett antal filer. Du kan hämta dem längre ner.

Laboration 4

Kan du köra laboration 3 bör inte laboration 4 innebära några problem.

Filer till labbarna läsåret 96/97

Klicka på den fil du vill hämta och använd sedan kommandot Save as... i menyn File för att spara filen på lämpligt ställe. Du kan också klicka på länken med högerknappen. Du får då upp en meny där du kan välja att spara länken.

Lab 1

Lab 2

Lab 3

Lab 4

Leda

^ Upp till kursens hemsida.


Sidansvarig: <bretzner@nada.kth.se>
Senast ändrad 27 januari 1997
Tekniskt stöd: <webmaster@nada.kth.se>