Nada

Hedersomnämnande

Hedersomnämnanden

Nedan följer 2002 års bästa projekt i kursen Programmeringsstil.
Presentationsprogrammet Open Ninja av Delby Arrospide Alata och Joel Andersson
Programmet är genomtänkt och gjort för att kunna byggas på i framtiden, t.ex. är användargränssnittet gjort i XML vilket gör det lätt att ändra programmets utséende.
OldSpice - ett analysprogram för elektriska nät av Tomas Holmqvist och Jonas Seppänen
Tomas och Jonas har gjort ett utmärkt kretsanalysprogram som är omfattande och väl genomfört. Förutom detta har de hittat på en kul idé som krävt att de på egen hand tillägnat sig omfattande elkunskaper.
ChatterBox av Rasmus Kjellman och Christian Jöngren
Programmet är lätt utbyggbart genom att varje funktion är en egen klass. Programmet innehåller många typer av avancerad funktionalitet som t.ex. röstchatt, IRC och stöd för att skicka filer.
InstSchema av Jan-Mikael Bergqvist och Jon Larsson
Jan-Mikael och Jon har utvecklat ett välgjort program åt Nadas studierektor Viggo. Gruppen har haft regelbunden kontakt med uppdragsgivaren som under arbetets gång fått möjlighet att kommentera arbetet så att det möter hans behov. På en direkt fråga gällande om programmet kommer till användning svarar Viggo att "InstSchema kommer att användas av studierektorerna och av Nadaexpeditionen, åtminstone. Det är så pass bra att jag tänker sprida det till andra institutioner på KTH också.".
WebNailer av Mattias Castegren och Tobias Holgers
Användbar och komplett webbläsare med många funktioner. Särskilt imponerande är bokmärkeshanteringen där skärmdumpar från de ursprungliga sidorna används som minnesreferens.
Nettalk av Bartlomiej Tatkowski och Jun Pan
En genomtänkt arkitektur där serversidan avlastas med en peer-to-peer-lösning. Användargränssnittet är mycket användarvänligt. Bra arkitekturdiagram där kommunikationen åskådliggörs.
NärVaroHur - sjukdom och närvaro på förskola av Anton Wredlert och Frida Löfqvist
Komplett och användbart program med grafisk visualisering av statistik.
Mailfiltret Melitt@ av Samuel Ekdahl och Mikko Niiranen
Flexibel filtrering och möjlighet att observera bortfiltrerad e-post innan den kastas permanent. Anslutning till extern e-postserver är implementerad.
Psst! av Jenny Melander och Henrik Österdahl
Presentationsprogrammet "Psst!" är projektet där ingenting lämnats åt slumpen. Alla ingående delar i projektet är genomarbetade. Dokumentation och implementation är gjort på ett föredömligt sätt. Alla moment i kursen har gjorts enligt tidsplan och nivån har alltid varit sådan att man inte behövt komplettera. Det kanske viktigaste intrycket vi fått av "Psst!" är den roliga atmosfär som projektgruppen utstrålar där man på ett tidigt stadium marknadsfört sin produkt på ett roligt sätt.
NetChess av Kristofer Karlsson och Joakim Isaksson
Flashigt schack över internet. Genomgående bra dokumentation och utvecklingsprocess.
Wimpy Willy av Sam Mottaghi och Tobias Hjelm
Sam och Tomas har åstadkommit ett datorspel som är roligt, snabbt, färdigt och tekniskt avancerat. De får utmärkelsen för sin roliga spelidé och sitt engagemang med att hitta på och realisera någonting de själva önskade sig.

Tävling blir hedersomnämnande

I tidigare versioner av kursen Programmeringsstil har projekten tävlat mot varandra och de bästa tio projekten har fått göra upp vid en presentationsföreläsning där en jury bedömt projekten. I årets upplaga av kursen har tävlingsmomentet bytts ut mot ett hedersomnämnande som tilldelas bra projekt. Anledningen till detta är:
  1. Presentationsföreläsningen gynnade projekt med snyggt utséende framför projekt med avancerad funktionalitet.
  2. Tävlingen uppmärksammade inte de dokument som producerats och den process som lett fram till det färdiga programmet.
  3. Program av olika karaktär och med olika syften bör inte jämföras rakt av. Detta är ännu viktigare i år då möjligheten till "eget projekt" finns. Mailfiltret "Mailitta" har väldigt lite med datorspelet "Wimpy Willy" att göra...
  4. En jury bestående av företagsrepresentanter känner inte till processen som lett fram till de färdiga projekten. Bättre är att låta gruppledarna göra bedömningen.

Bedömningskriterier

Gruppledarna har bedömt vilka projekt som ges hedersomnämnanden baserat på: Det fanns ingen begränsning på antal projekt som getts hedersomnämnanden.

^ Upp till aktuell information.


Sidansvarig: Joel Brynielsson <joel@nada.kth.se>
Senast ändrad 20 juni 2002
Tekniskt stöd: <webmaster@nada.kth.se>