DGI Utbildning Nada KTH Sök pĀ KTH
Kungl Tekniska högskolan Nada UtbildningDGI

2D1323 Datorgrafik med interaktion

Läsåret 2002/2003 ges kursen i period 4 med Kerstin Frenckner som kursledare

Det blir en tenta i juperioden 2003: tisdag 7 januari kl 8.00-13.00 i sal D34-35 (samkörning med 2D1352 Algoritmer, datastrukturer och komplexitet).

Det blir en tenta med många småfrågor men inga praktikfrågro.

2D1323 Datorgrafik med interaktion ht 2001

12 augusti
Sista chansen att redovisa labbar för kursomgången hösten 2001 är i omtentaperioden/terminsstarten augusti 2002. Skicka ett e-brev till mig, kfrenck@nada.kth.se, och berätta vilken labb du vill redovisa och vilka önskemål du har om när du vill göra det.

30 januari
Tentan är färdigrättad. Det var 18 personer som tenterade. Av dem var 11 årets studenter. Årets studenter presterade fem treor, två fyror och två femmor. Poänggränserna var: trea 12 poäng, fyra 16 poäng och femma 20 poäng. Tentorna finns att titta på och hämta ut på expeditionen. Om du skulle anse att din tenta är felaktigt rättad ska du inte hämta ut den. Du kan klaga genom att till expeditionspersonalen lämna ett papper där du förutom ditt namn, e-postadress, aktuell kurs och tentadatum anger vilken uppgift du anser vara felaktigt bedömd. Du ska då på ett noggrant sätt beskriva på vad sätt du anser bedömningen vara felaktig och varför din lösning är korrekt (eller åtminstone mindre felaktig än vad vi ansett). Expeditionspersonalen vidarebefordrar tenta och klagomål till mig och du får ett svar via e-post.

23 januari
Det har varit omtenta. Här finns tentan och lösningsförslag. Jag har i stort sett rättat tentan, men Gustav och jag kommer att gemensamt gå igenom den i början av nästa vecka (Gustav är bortrest nu) innan betygen fastslås. Resultatet var relativt gott för att vara en omtenta med ett par verkliga toppar men även några som inte plockade mer än ett fåtal poäng.

13 december
Möjlighet att redovisa labb 1 och labb 4 blir det måndag 14 januari kl 13-15 i Grön sal. Om någon vill redovisa labb 2, så kontakta mig senast 7 januari så fastställer vi en tid. Om någon vill redovisa labb 3 och inte gjort rapporten, så vill jag ha den senast 9 januari på morgonen. De som behöver komma in i Macsal för att jobba med labb 3 bör kontakta mig senast 18 december.

Nästa – och sista – redovisningstillfälle blir i omtentaperioden i augusti.

27 november
Nu finns kursanalysen.

9 november
Tentan är rättad som ett gemensamt verk av Gustav och mig. Av årets studenter tenterade 44 st, vilket resulterade i 5 femmor, 12 fyror, 17 treor (totalt 34 godkända) och 10 underkända (77% godkända). Poänggränserna var: trea 12 poäng, fyra 16 poäng och femma 20 poäng. Tentorna finns att titta på och hämta ut på expeditionen. Om du skulle anse att din tenta är felaktigt rättad ska du inte hämta ut den. Du kan klaga genom att till expeditionspersonalen lämna ett papper där du förutom ditt namn, e-postadress, aktuell kurs och tentadatum anger vilken uppgift du anser vara felaktigt bedömd. Du ska då på ett noggrant sätt beskriva på vad sätt du anser bedömningen vara felaktig och varför din lösning är korrekt (eller åtminstone mindre felaktig än vad vi ansett). Expeditionspersonalen vidarebefordrar tenta och klagomål till mig och du får ett svar via e-post. Här finns tentan och lösningsförslag.

24 oktober
Nu finns kursenkäten. Jag är tacksam om du fyller i den.

9 oktober

Kubbesök

På fredag 12.10 har ni möjlighet att besöka VR-kuben. Jag vill dock att ni skriver upp er på anmälningslistor som finns på den vanliga anslagstavlan. En grupp kan komma kl 9.00 och en grupp kl 10:00. Kuben finns på Brinellvägen 23 (samma hus som sal B3). Den finns på bottenvåningen rakt fram vid ingången. Dörren dit är låst, så det är tacknämligt om ni passar tiden. Det här är ett fint erbjudande från Parallelldatorcentrum. Ta vara på det. Det finns 36 platser.

VR-kuben är ett rum där väggar, tak och golv utgörs av projektionsdukar. Ett antal personer går in i rummet och får på sig 3D-glasögon. Bilder från en 3D-värld projiceras på väggar, tak och golv. En person har ett pekdon så att han kan styra tittriktning.

Det finns en bra webbsida om kuben också.


Här är länkarna som Kai nämnde om i sin föreläsning om virtuell verklighet:

2 oktober
Anmälningslistor för labb 4 finns på anslagstavlan på plan 3.
Lösningsförslag till de två omtentorna som låg i kursbunten: januari, augusti

27 september
Anmälningslistor för seminarierna finns på anslagstavlan på plan 3.

25 september
Vid dagens föreläsning fanns Gustav och en teknolog vid E3 och ca 30 teknologer i H1. Jag hade skrivit fel sal i kursöversikten.
För att ta igen det har Gustav och jag kommit överens om följande (det funkade inte att utnyttja reservtiden eftersom Gustav är upptagen då):
må 1.10 kl 8-10 i E3: Kurvor, ytor, pixlar. Angel kap 9-10
må 1.10 kl 12-14 i B3: Modeller, animering, fraktaler. Angel kap 8.
ti 2.10 kl 13-15 i H1: Datorspel, historik och utveckling.

20 september
Nu finns labb 3. Förbered dig för labben genom att läsa labblydelsen och berörda avsnitt i boken. Däremot ska du inte programmera något i förväg.

20 september
Extra hjälptid för labb 2, Interaktion, måndag 24.9 kl 14-16 i Violett sal. Anmälningslista på anslagstavlan på plan 3.

17 september
Extra labbpass för labb 1, GLUT, fredag 21.9 kl 11-13 i GUL sal. Anmälningslista på anslagstavlan på plan 3.

10 september
Anmälningslistor till labbarna finns på anslagstavlan på plan 3, Lv 3 (där tentaresultaten brukar komma upp).

6 september
Det finns en webbsida som beskriver hur man använder C-Builder (som finns på KTH-CDn) för att köra OpenGL. Den har URL
http://home.clara.net/paulyg/ogl.htm

4 september
Föreläsningarna om Transformer den 11 september och om Datastrukturer den 12 september byter plats eftersom Gustav plötsligt fått reda på att han måste åka till England.

 

Sidansvarig: kfrenck@nada.kth.se
Uppdaterad: 2002-08-12