bild
Skolan för
datavetenskap
och kommunikation

2D1311, Programmeringsteknik med PBL, 4 poäng

Denna sida uppdateras inte längre. Här finns länk till aktuell kurssida.

Allmän information om kursen (se även 2D1310, Programmeringsteknik, utan PBL)

Programmeringsteknik är en teknik för att lösa problem med hjälp av datorer och datorprogram. Datorer och datorprogram tillhör idag de viktigaste arbetsredskapen för en civilingenjör.

Avsikten med kursen är att ge dig som deltagare:

  • Ingenjörstänkande
    En civilingenjör förutsätts tänka på ett strukturerat sätt. Programmeringsteknik är en teknik för att lösa problem på ett strukturerat sätt både översiktligt och i detalj.
  • Insikt om datorer och program
    Som civilingenjör kommer du ställa krav på verktyg och program. Programmeringstekniken ger förståelse för hur program fungerar "bakom kulisserna", vilket underlättar kommunikation med andra ingenjörer och programutvecklare.
  • Praktisk erfarenhet
    Inom programmeringstekniken ingår problemlösning med programmering. Programmering ger dig mycket praktisk erfarenhet och datorvana vilket är till nytta både på teknis och i ditt framtida arbete.
När man lär sig att programmera måste man samtidigt lära sig ett programspråk. I vårens kursomgång kommer programspråket Python att användas (tidigare år har vi använt Java).

PBL står för problembaserat lärande och innebär i likhet med verkligheten att du som deltagare serveras problem och inte lösningar. Problemen löser du genom diskussion och aktivt utnyttjande av kurslitteraturen.

Tidigare kursomgångar

Tidigare kursomgångar.

Kursanalyser

Allmän information

^ Upp till Nadas utbildningssida.

Sidansvarig: <linda@kth.se>
Uppdaterad 2006-10-17

Filkoll (endast handledare)